Muut talviurheilulajit

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi – Sotshin olympialaisten parisprintin kultamitalistit

Sotshin talviolympialaisissa tehtiin suomalaista olympiahistoriaa, kun Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi onnistuivat lyömään parisprintin loppukirissä Saksan ja Venäjän hiihtäjät. Edellisen kerran Suomeen oli saatu kultainen olympiamitali vuonna 2002, joten Niskasen ja Jauhojärven voitto Sotshin parisprintissä oli enemmän kuin tervetullut – ja antoi varmuudella samalla myös paljon odotettua piristystä koko suomalaishiihdolle.

Enni Rukajärven olympiahopea

Lumilautailun slopestylessa olympiahopealle laskenut Enni Rukajärvi oli loistavan saavutuksensa ansiosta erittäin positiivinen merkki suomalaisesta talviurheilun nykypäivästä ja sen valoisasta tulevaisuudesta – nuoressa urheilijapolvessa löytyy aitoa osaamista, taitoa ja lujaa voitontahtoa, joilla tullaan varmuudella pärjäämään myös tulevissa arvokisoissa.Kisan jälkeen antamassaan lyhyessä ja perin vaatimattomassa haastattelussa Enni Rukajärvi toteaa arvostavansa mitalia, vaikka hänen tavoitteensa eivät olleetkaan mitalissa, vaan hyvässä laskussa.On todella hienoa ja erittäin myönteistä nähdä vahvaa ja kyvykästä potentiaalia nuorisossamme, jonka harteilla myös koko tulevaisuus samalla lepää.

Jääkiekon MM-kisat 2014

Jääkiekon tämän vuoden maailmanmestaruuskisat järjestetään Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä 9. – 25.5. Kisavalmistelut ovat edenneet kiivaasti ja valko-venäläiset odottavatkin kisojen tuovat suuria ulkomaisia yleisömääriä Minskiin. Naapurimaan Ukrainan epävakaa tilanne varmasti tulee arveluttamaan meitä monia – mutta jaksamme varmasti toivoa, että kisat tullaan järjestämään onnistuneesti kaikesta tästä huolimattakin.Suomen jääkiekkojoukkueelta löytyy varmasti edelleen lujaa taistelutahtoa Sotshin olympiakisojen pronssimitalin jäljiltä, vaikka joukkue tuleekin olemaan kokoonpanoltaan erilainen olympialaisten joukkueeseen verrattuna. Nähtäväksi jää myös esimerkiksi se, kuinka Venäjä aikoo nousta mukaan mitalikamppailuun. IIHF:n rankingeissa Ruotsi ja Suomi pitävät kärkeä, mutta todennäköisesti Betsafelta tullaan näkemään pieniä kertoimia kotijoukkuetta kohtaa.Niin ikään myös perinteisten USA:n, Kanadan ja Tshekin joukkueet tulevat varmuudella haastamaan kisoihin lähtevän suomalaisjoukkueen tiukkaan taisteluun – toivon mukaan silloinkin jälleen mitalipaikasta. Taistelutahtoa tuskin tulee tälläkään kerralla puuttumaan!

Tanja Poutiaisen upea ura päättyi Lenzerheidessa

Sveitsin Lenzerheidessa koettiin pala suomalaista urheiluhistoriaa, kun Tanja Poutiainen laski uransa viimeisen maailmancupin kilpailun. Uran päättymisen juhlinta alkoi jo kilpailun maalialueella suoritetulla sampanjasuihkulla, jonka jälkeen Lapin kansallispukuun pukeutunut Tanja Poutiainen kiitteli iloisena hänelle suosiotaan osoittavaa yleisöä.Tanja Poutiaisen aktiivinen urheilu-ura oli huomattavan menestyksellinen ja kunnioitettava, hänen urallaan ansaitsemansa palkinnot ja ansiot kertovat sen kiistoitta:

  • Maailmancup-kilpailujen voittoja: 11
  • Maailmancupin pujottelucupin voittaja: 2005
  • Maailmancupin suurpujottelucupin voittaja: 2005 ja 2009
  • Olympiahopeaa: Torino 2006, suurpujottelu
  • MM-hopeaa: Bormio 2005, suurpujottelu, Bormio 2005, pujottelu
  • MM-pronssia: Val d’isère 2009, suurpujottelu, Val d’isère 2009, pujottelu

33-vuotias Tanja Poutiainen kilpaili maailmancupissa ensimmäistä kertaa jo vuonna 1997. Poutiainen voitti urallaan kaikkiaan 11 maailmancup-kilpailua.

Suomalaiset mitalistit Sotshin olympiakisoissa

Sotshin olympiakisoista Suomeen saatiin kaikkiaan viisi mitalia, joiden ansiosta Suomen kokonaissijoitus kisojen lopullisessa mitalitaulukossa oli 18. sija.Kultamitalin suomalaiset saivat miesten hiihdon parisprintistä, voittajina Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi.Hopeamitaliin ylsivät lumilautailun slopestylessa Enni Rukajärvi, naisten hiihdon parisprintissä Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen, sekä naisten hiihdon viestissä Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.Pronssimitalin ansaitsi Suomen jääkiekkomaajoukkue.